المنتدى المصري
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

فخده ضان في الفرن

اذهب الى الأسفل

فخده ضان في الفرن Empty فخده ضان في الفرن

مُساهمة من طرف amiro0o88 الأربعاء 16 يناير - 14:48

فخده ضان في الفرن

ملقتش حد عمل حاجه للعيد يا جماعه قلت اعمل انا وامري لله

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته


بسم الله الرحمن الرحيم



يقدم لـ 8 أشخاص، مدة الاعداد 120 دقيقة


المقادير:

فخده خروف صغيره وزنه مابين 3.5- 4.5 كغم

كيلو فلفل رومي أحمر

4علب زبادي أو روب

8ملاعق صغيره خل تفاح أوعصير تفاح مخمر

نصف كيلو بصل قرمه

2كيلوأرز مصري

2كوب زيت

2ملعقه كبيره ملح

2ملعقه كبيره عسل أبيض

2ملعقه كبيره بهارات عربيه

ملعقه صغيره كاري

نصف كيلو بندق

2قطعه فحم فواكه للطعم

5كوب ماء للارز لانضاجه

فلفل أصفر +اخضر قطع صغيره للتزيين

ملعقه صغيره فلفل أسمر .


طريقة الاعداد:

تتبل الفخده بمزيج الزبادي والملح والعسل والخل والبهارات العربيه والفلفل الاسمر

ينقع مدة يوم في الثلاجه ، تحشي بكيلو من الفلفل المقطع وباقي المزيج المنقوع فيه الفخده

وتخيط وتوضع في الفرن ويوضع عليها الزيت والبصل وبترك في الفرن 2ونصف الساعه

أوحتي تمام التحمير

يصفي الصوص النازل من الفخده ويضاف علي الارز يسخن قطعتي الفحم علي النار حتي

الاحمرار وتوضع علي الفخده في الفرن في الطاجن ويضاف عليها نقطة زيت ليظهر بخر

الفحم فيعطي اللحم مذاقها ويغطي عليها لتتشرب الرائحة

بعد أن يضاف صوص الفخد الناضج للارز يضاف الكاري والملح والماء والبندق ويقلب ثم

يترك حتي تمام النضج

يوضع الفخده مقطعه جزل في طاجن التقديم ويوضع البصل القارومه الناضج دائريا مع الارز

الناضج ويرش الفلفل القطع المتبل بالملح للتزيين
amiro0o88
amiro0o88
المشرفه العامة
المشرفه العامة

انثى
عدد الرسائل : 2116
العمر : 32
تاريخ التسجيل : 13/09/2007

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

الرجوع الى أعلى الصفحة

- مواضيع مماثلة

 
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى